2020 Kleuren trends in interieur design

Kleuren spelen een belangrijke rol in de het interieur.
Iedere kleur maakt de kamer compleet anders. Zo bepalen de kleuren de toon van de kamer, de stemming van jezelf en de algemene sfeer.

Ook heeft het de kracht een illusie te vormen, zo kunnen kleuren de kamer kleiner of groter laten lijken.

Maar waar komen de kleuren trends nou eigenlijk vandaan? Wie bepaald de nieuwste kleuren trends?

Interieur kleuren trends worden zwaar beïnvloed door de fashion trends. Nog beter gezegd de meeste interieur design trends zoals de kleuren, materialen en eindresultaat zijn zeer afhankelijk van de fashion trends dat neer druppelt van de modehoofdstad van de wereld – Milaan.

26% van de interieur designers hebben hun klanten ondervraagt, daaruit blijkt dat de jongere volk(Generatie Z) die nu op zichzelf gaan wonen, kiezen voor de lichtere kleuren en vragen vaak naar levendige gele en oranje tinten.
Oudere generaties houden het op neutrale kleuren, waaronder vaak gevraagd word naar wit en beige.
En de millennials zullen waarschijnlijk kiezen voor gewaagdere kleuren zoals blauw of paars.

Champagne

Champagne wordt een van de grootste kleuren trends van 2020. En als je denkt dat champagne kleur saai is , denk dan nog een keer na.

Champagne gaat de kleur grijs vervangen welke de interieur wereld al jaren domineert als de meest gekozen kleur. Deze beige, natuurlijke toon maakt je kamer wat warmer, dan de tegenovergestelde grijs.
De kleur Champagne geeft een aardrijke gevoel aan je interieur en geeft een kalme omgeving.

Je kan Champagne kleur goed combineren met gewaagde structuren en materialen als je de kamer wat wilt meer interesse wilt geven.
Ook kan je spelen met metalen accessoires bijvoorbeeld de kleuren zoals goud of zilver.

Marineblauw

Marineblauw is tijdloos en straalt koninklijk uit, deze kleur die groeit snel in populariteit. Het donkere, rijke marineblauw doet denken aan de nachtelijke hemel.

De donkere tinten van blauw samen gepaard met kleur champagne, geeft een huis een gezellig en gastvrij gevoel.

Je kan het gebruiken voor je hele kamer te schilderen.  Het werkt wonderen met de woonkamer of gebruik het voor een prachtige accentmuur.

Goudgeel

Geel is de kleur van optimistisch en blijdschap. Het geeft meteen een levend gevoel aan elke kamer, maar toch te veel van geel kan een over gestelde effect geven. Designers gebruiken de kleur geel spaarzaam, meestal als een accentmuur kleur.

Voor Generatie Z was geel een populaire kleur in 2019. Maar een meer ingetogen, goudgeel neemt de plaats in 2020.
Deze nieuwe 2020 kleuren trend voegt een verfrissende vleugje kleur toe aan een kamer; het werkt goed in kinderdagverblijven, werkruimtes, slaapkamers en woonkamers.

Olijfgroen

Groen was een populaire kleuren trend in de Milaan Design Week 2019, en we gaan zeker deze kleur nog vaker terugzien in 2020.
Olijfgroen zal zeker vooral in schijnwerpers staan, omdat  het naboots van de uitstraling van de natuur.

Olijfgroen kan worden gebruikt op muren van het interieur, maar zowel ook de exterieur(denk aan geven van een achtertuin).
Het is een kleur dat je terugbrengt naar de natuur en creëert een serene omgeving.

Lichtroze

Roze kan in zoveel verschillende kamers worden gebruikt. Lichtroze word erg populair in 2020.
Lichtroze is  vernieuwend alternatief voor wit en beige. Het kan gebruikt worden in woonkamers, slaapkamers en ook in keukens. Het past goed in elke ruimte en passen goed samen met andere kleuren.

Donkerrood

Donker, Rijke rood en karamel zijn niet alleen gelimiteerd aan het herfstseizoen. Ze waren erg populair in de interieur design scene in 2019. De populariteit van de kleur donkerrood blijft in het jaar 2020.

Donkerrood voegt verfijning en warmte toe aan elke kamer. Je kunt het gebruiken als een accentkleur of als een overheersende kleur.
Het kan gemakkelijk worden gecombineerd met andere tinten of tinten rood om een prachtige sfeer te creëren.

Houtskool

Donkere kleuren zijn al geruime tijd populair en ze zullen in 2020 blijven trends. Houtskool als keur is een zeer chique en intieme kleur die in bijna elke kamer kan worden gebruikt of het nou je slaapkamer, keuken of badkamer is dat maakt niet uit.

Houtskool kleur kan worden gebruikt op een accentmuur of kan de hoofdkleur van een kamer zijn.
Het combineert perfect met andere grijstinten, waardoor visuele interesse en diepte aan de kamer wordt toegevoegd.

Mango

De kleur Mango schreeuwt grappig, energiek (en lekker)!
Het is een kleurentrend in 2020 die een geweldige interieurscène heeft en niet voor niets.

Net als de meeste gewaagde kleuren, kunnen de kleur mango worden gebruikt als een accentkleur in woonkamers of eetkamers.
Het kan ook worden gebruikt om een kamer te verfraaien – kussens, plaids, fauteuils – alles kan. Het verlicht een kamer en een beetje gaat een lange weg.

Loes

Loes is schrijfster voor decoratieblog.nl. Ze houdt je op de hoogte van de allerlaatste trends van wonen, groen en styling. Zowel interieur en architectuur inspiratie uit Nederland, maar ook daar buiten.