Hoe gebruik je planten in jouw interieur

Helaas bestaat er niet zoiets als een binnen boom in een kamer.
Die meteen vanuit buiten huis naar binnen gaat, waardoor de kamer fris en levendiger aanvoelt.

Om dan nog maar te zwijgen over het vullen van ongemakkelijke, lege ruimtes.
Het gebruik van planten in modern design is een uitdaging, omdat modern design strakke lijnen en eenvoud lijkt te vereisen.

De natuur daarentegen is vaak wild en chaotisch. Maar er zijn veel manieren om de planten in het decor toe te voegen als een creatieve laag.
Planten zijn net zo belangrijk als andere accessoires in de kamer.

Goed gekozen planten – kunstig weergegeven – verbeteren het unieke uiterlijk van uw huis.
Planten zorgen dat u meer verbonden met de natuur bent, daarnaast is het bewezen dat planten stress verminderen, maar ook maken ze de lucht schoner van uw leefomgeving.

In dit artikel laat ik je kennismaken met de mooiste kamerplanten en creatieve manieren om ze in je interieur te gebruiken.

Vioolbladplant

Vioolbladplant

Vioolbladplant ook wel Ficus lyrata is een van mijn favoriete planten, ze staan bekend om zijn scheve bladeren en significante aanwezigheid.
Door ze in een lege hoek te plaatsen, wordt de ruimte afgerond.

Toegevoegd aan beide zijden van de deuropening of het raam, geeft de kamer een frisse tropische uitstraling.
Vanwege de grote grootte van de bladeren, heeft elke plant niet meer dan 20 – 30 bladeren. Die moderne interieurs niet met te veel detail overbelasten.
Het ziet er harmonieus en natuurlijk uit als je de plant in een geweven pot doet.

Olifantsoor plant

Olifantsoor plant

Olifantsoor ook wel Alocasia wentii genoemd is een plant die behoort tot de aronskelkfamilie.
De plant is bekend van de extreem grote bladeren, ze kunnen wel tot 4 meter lang worden, als ze vanaf het begin van de begin van de stengel gemeten worden.

De kamerplanten blijven kleiner, ze kunnen nog steeds tot wel 2 meter lang worden.
Ze zijn geweldig voor het decoreren van grote ruimtes zoals: Lofts, appartementen met een hoge plafond, balkons, kantoren en bars.

De plant trekt veel aandacht vanwege zijn grootte.
Het interieur ziet er erg interessant uit als de gele accenten worden toegevoegd samen met de plant. Zwart-witte patronen werken goed op de achtergrond.

De Olifantsoor plant is net als alle andere leden van deze familie giftig en mag nooit in aanraking komen met het gezicht.
Aan de bladeren ontstaan vaak vochtdruppels. Dit is overtollig suiker.

Vrouwentong

Vrouwentong of ook wel Sansevieria

Vrouwentong worden ze ook wel genoemd. De volledige naam Sansevieria trifasciata of worden kortweg Sansevieria genoemd. De naam vrouwentong word meestal in Vlaanderen gebruikt.
De vrouwentong is een van de gemakkelijkst te onderhouden kamerplanten, door de minimale zorgen die vereist zijn.

De lijnen van de vrouwentong trekken het oog omhoog en uit de geometrische planter, en de grijze achtergrond toont de zeer gevarieerde bladeren.
Deze planten zouden er geweldig uitzien in lichte moderne ruimtes, ze zouden ook prachtige silhouetten creëren in slecht verlichte ruimtes, bijvoorbeeld Spa-saloons.

Dieffenbachia

Dieffenbachia

De Dieffenbachia plant heeft grotere bladeren die opvallende tekeningen hebben, ze variëren.
Ze zien eruit als heldere limoengroene bladeren alsof ze zijn bespat zijn met donkerdere groene verf.

 Ze voegen een prachtige moderne kunstachtige textuur toe aan de witte meubels terwijl ze sierlijk op de achtergrond exploderen.

Krulvaren

Krulvaren of Nephrolepis exaltata

Krulvaren ook wel Nephrolepis exaltata genoemd.
Ze worden vaak de allermooiste soort kamervaren genoemd. Dat komt door het rijke, gekrulde en geveerde blad dat heel sierlijk overhangt
De krulvaren planten blijven tientallen jaren leven!

De beste manier om het in het interieur te presenteren, is door de plant in een mand te hangen of op een voetstuk te zetten.
Het creëert veel textuur en de illusie van een “vallend water”. Ik zou het zeker aanbevelen om het in de woonkamer en op het balkon te gebruiken.

Dracaena

Dracaena ook wel Drakenbloedboom

Dracaena ook wel Drakenbloedboom genoemd.  Dracaena is de botanische naam van een geslacht van eenzaadlobbige planten.

Mensen houden van de exotische uitstraling van deze plant. Dracaena Marginata is gemakkelijk te verzorgen, het kan vele jaren leven.
Vanwege de gelijkenis met de palmboom, houden veel mensen uit de noordelijke landen er de voorkeur aan om een ​​zomerse sfeer in hun huizen te brengen.

Luchtplantjes

Luchtplantjes ook wel bekend als Tillandsia

Luchtplantjes ook wel bekend als Tillandsia, is waarschijnlijk een van de meest mysterieuze en exotische kamerplanten.
De meeste soorten die aangeboden worden in tuincentra en dergelijken, zijn afkomstig uit Midden-Amerika (voornamelijk Guatemala).

Tillandsia’s moeten ergens aan vast zitten. Meestal lijmt men ze met een niet-giftige, niet in water oplosbare siliconengel vast aan een mooi stuk hout of een steen. In principe kunnen ze aan elk oppervlak worden bevestigd
Ze hebben geen aarde nodig om op te groeien, dus ze kunnen van het plafond vallen (zelfs ondersteboven als je wilt) of ze kunnen gewoon in een glazen bolcontainer worden geplaatst.

Loes

Loes is schrijfster voor decoratieblog.nl. Ze houdt je op de hoogte van de allerlaatste trends van wonen, groen en styling. Zowel interieur en architectuur inspiratie uit Nederland, maar ook daar buiten.