5 Mooie Ideeën voor Je Woonkamer

Inspiratieloos voor woonkamer ideeën? Speciaal heb ik voor jou 5 mooie ideeën voor je woonkamer bedacht.
Waaronder kleuren, soorten deuren, behang en nog meer. Ontdek het allemaal hieronder.

1. De Stalen Deur Voor In Je Woonkamer

Stalen deur in de woonkamer

Je heb ze misschien al een keer eerder op tv gezien of in Woonmagazines gezien. Ja, ik heb over deuren van staal.
Het is een opkomende trend in de deurenmarkt. Doordat de deuren van staal zijn gemaakt hebben ze een stoere en prachtige look. Door de simpele, maar elegante uiterlijk van de deur, past hij vrijwel in iedere interieur.

2. Behang In De Woonkamer Is Weer Helemaal Hip

Behang in hippe printen en kleuren. De behang maakt zijn comeback in de interieur wereld.

Behang, welke vroeger veel werd gebruikt. Maar in de latere tijd wat minder in trek was.
Maakt een comeback in de interieurs wereld, dankzij heel veel keuzes in behang. Ze zijn er nu in heel veel leuke kleuren en printen wat het zeer sfeervol maakt in tegenstelling tot de behang van vroeger, welke vaak saai en dof waren.

3. Het Hebben van een Eyecatcher in je Woonkamer

Open haard als Eycatcher in de woonkamer

Een eyecatcher is een groot of opvallen object/meubel die direct aandacht van je trekt.
Zo heb je bijvoorbeeld een grote eyecatcher zoals een open haard midden in je woonkamer, daar moet natuurlijk wel je woonkamer groot genoeg voor zijn, maar dat kan ook een opvallende vloerkleed of schilderij zijn.

Er moeten niet te veel meubels en accessoires rondom de eyecatcher zijn, zodat je het wel zo rustig houdt anders kan het druk ogen en is je object ook geen eyecatcher meer.

4. Lichte Kleuren in de Woonkamer

Lichten kleuren in de woonkamer geven je een kleurrijke omgeving

Lichte kleuren komen weer wat meer terug in het interieur, dat komt door de laatste optrek van de laatste zomertrend.
Mensen worden erg blij van een kleurrijke omgeving. Dat is ook niet zonder reden, want elke kleur geeft je een bepaald emotioneel gevoel, dit kan wel soms verschillen tussen verschillende personen.

Je hebt daarom de laatste tijd vele meubels, accessoires en wanden in vele leuke kleurrijke kleuren. Er is wel een nadeel, namelijk dat het snel vies kan worden. Als je zelf kinderen of huisdieren hebt of zelf zo kluns bent die vaak morst, houd dan rekening met wat voor materiaal het is of je het makkelijk schoon kan maken. Bijvoorbeeld een lederen bank is meestal makkelijker schoon te maken, dan een stoffen bank.

5. Vloerkleden in je Woonkamer

Vloerkleed brengt de meubels en accessoire prachtig samen

Een vloerkleed geeft een warme of misschien wel een vrolijke sfeer. Het vloerkleed kan de meubels en accessoires in dezelfde ruimte prachtig samenvoegen. Daardoor ontstaat er in de woonkamer een geheel.
Je kiest bijvoorbeeld voor een rustig kleed, of misschien wel een heel opvallend vloerkleed. Zo kunnen ze ook de eyecatcher van jouw woonkamer zijn.

Loes

Loes is schrijfster voor decoratieblog.nl. Ze houdt je op de hoogte van de allerlaatste trends van wonen, groen en styling. Zowel interieur en architectuur inspiratie uit Nederland, maar ook daar buiten.